Mange træer ligger stadigvæk i de danske skove, fordi skovningsmaskiner ikke kan komme til på grund af vejret, oplyser Dansk Skovforening.

Den hidtil milde og våde vinter har gjort det sværere at komme ud og bjærge de træer, der er væltet som følge af de to storme den 28. oktober og den 5. december 2013.

Derfor håber skovbruget på en længere periode med frost, så skovningsmaskiner og udkørselsvogne kan rydde op i skovene uden at skade skovveje og skovbund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det oplyser Dansk Skovforening, der skriver, at de to storme væltede over 1 million kubikmeter træ i de private skove og kommunale skove. Tabet her skønnes til knap 300 millioner kroer, og dertil kommer et indirekte tab på længere sigt.

Træder stormfaldsordning i kræft?

Skovforeningen oplyser, at den 16. januar bliver en vigtig dag for danske skovejere. Der skal Stormrådet nemlig beslutte, om stormfaldsordningen skal træde i kraft.

Hvis Stormrådet vurderer, at der er faldet mere end et års normalhugst i en landsdel, bliver stormfaldsordningen aktiveret. Det vil betyde:

- at skovejere kan få udbetaling fra deres forsikring

- at skovejere kan få tilskud til genplantning med robuste træarter

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skovforeningen vurderer, at der er faldet "så rigeligt med træ", at Stormrådet må lade stormfaldsordningen træde i kraft.